scrapohobby

Alla inlägg under augusti 2010

Av scrapohobby - 12 augusti 2010 16:00

Det är ju det där med att spara allt.

I detta fallet är jag glad att jag sparade utsidan av mitt akvarell-block när det var slut. Blocket säljs i butiken och har så vackra färger på sitt omslag.Till denna Lo beslöt jag att använda två snarlika bilder en i svart/vit och en i färg, bilderna slipade jag med sandpapper i kanterna.


 


Färgerna på akvarellblockets utsida passade så fint ihop med Primas solgula-blomsjälk och blommorna från you do-paketet. Till mönstret uppe i högra hörnet duttade jag  akrylfärg över ett nät man får när man köper frukt! Till sist en stripe utstansad med Martha Stewartstans och lite veckad svart spets.


Jag önskar er en bra dag och tackar för titten!

Mvh Lina

ANNONS
Av scrapohobby - 12 augusti 2010 06:00


Butiken åker till Nol första helgen i september. Lina, vår inspiratör håller i en träff för 40 personer.

Den som vill, får gärna stanna över natten för att verkligen ta vara på pysseltiden :-).


Om ni bor i närheten av Nol och vill ha något, nästan hemlevererat, kan ni skicka oss ett mejl på info@scrapohobby.se och tala om att ni gör en förbeställning.


De som är med på träffen kan också lägga en förbeställning. Vi ger 15 % på alla inköp denna helg i Nol.


Som det ser ut nu, finns det två platser lediga på lördagen och 10 platser lediga på söndagen.

Priset är buslågt... 200 kr för hela helgen eller 150 kr för ena dagen.


Läs mera här.ANNONS
Av scrapohobby - 12 augusti 2010 05:30

Denna Lo blev till på den mycket trevliga träffen som Scrap & Hobby ordnade för ett litet tag sedan i butiken! Dagen var fylld med roliga utmaningar med fina priser! Just denna layout är gjord utifrån en skiss.


 

Jag har alltid varit försiktig med att klippa i papper, men nu på senare tid har jag kommit på att det är både effektfullt och fint att "hämta" saker från olika papper. Till denna layout har jag använt tre olika papper från Websters page. Det är lille Jacob som för första gången provar sin "stora" bilbarnstol.  Min journaling har jag tänkt att skriva på linjerna innanför Premiär.

  

För att göra mina blommor lite extra fina fällde jag in lite babyblå spets (finns i fysiska butiken). De stora blommorna stämplade jag med text rakt över med Broken China.

Materiallista 

...

Papper:       

Lullaby lane Out on a stroll

Lullaby lane Leaps and bounds

Storybook- Natures manuscript

Blommor:

Pyntebär

Blå blommor

Egna utstansade  blommor

Rosor

Tim Holtz alfabet

Jag önskar er alla en trevlig dag!

Mvh Lina

Av scrapohobby - 11 augusti 2010 06:00

De nya papprerna från Graphic 45 är inspirerade både av boken/filmen Alice i Underlandet- och Halloweentema. Min dotter heter Alice och gillar verkligen just den sagan, så när jag såg det här pappret visste jag att jag ville behålla så mycket som möjligt för att få med alla roliga detaljer.


Till slut bestämde jag mig för att använda ett litet foto och bara några enstaka dekorationer. Fotot har jag klippt till och sedan stuckit in så det ser ut som hon också sitter till bords och tagen har jag också stuckit in bakom klockdetaljen.Det mönstrade pappret är monterat på ett passande grönt cardstock och sedan har jag monterat det på en enkel canvas tavla. Kanterna på tavlan har jag målat med passande grön Crackle Paint.


      .


//Nicola

Av scrapohobby - 10 augusti 2010 06:00


Idag tänkte jag visa ytterligare ett gäng kort som jag har gjort av Graphic 45´s senaste serie Hallowe'en in Wonderland - årets klart snyggaste Halloweenpapper och det bästa av allt är att hela serien finns i butiken!


...


     


Liksom på de kort som jag visade igår, har jag utgått från ett och samma papper på nästan alla kort idag (det är ett väldigt bra sätt att inte få så mycket spillpapper över).


Alla de små Alice-häxorna har jag klippt ur från pappret Alice's tea party. Det lila pappret i bakgrunden är baksidan av pappret The mad hatter. På det sitter ett av mina favoritpapper i hela serien, You're late - så vacker grön ton.


Jag har rivit kanterna och färgat in dem med Distress (Vintage photo) sedan har jag gått runt med ett mycket tunt lager kopparfärgat glitterlim.

 

Det som ser ut som ett träd i bakgrunden är en helt vanlig journalingtag från Pink Paislee. Det som ser ut som ett vanligt spelkort är utklippt från pappret Jabberwocky, ett helt papper med olika kort som passar perfekt om man som jag inte är så förtjust i att måla stämpelmotiv!


Både Alice-häxan och kortet är fästa med häftkuddar så att det blir lite volym. Hälsningen är skriven med thickers och Tiny Alphas från adornit - I just love them!


...*Detta kort är gjort lite mer som en tavla, enkelt men med fokus på detaljerna. Swirlstämplar från Prima i högerkanten. Gräsmattan är stansad med en punch från Martha Stewart - (det gäller att ta tillvara på var enda liten pappersbit =)).


Blommorna har jag stansat ut med Retro-Punch och sedan fäst en liten blingsten i mitten.


Precis som på förra kortet har jag fäst figurerna med häftkuddar för att få lite 3D-effekt.


De små bilderna med krackelerad gloss kommer från ett papper med tags som matchar serien. Ser ni hur det har runnit lite av det överflödiga lacket? Jag tycker det blev en ganska cool effekt!*


  


*Denna lilla detalj är tänkt att föreställa spindelväv. Jag har först rivit lite i det lila pappret och färgat in det med Distress. Sen har jag häftat ett par gånger med vanlig häftapparat och slutligen fäst lite spets under det lila pappret.


...  


Här har jag låtit favvopappret You're late stå i fokus (passar mycket bra till svart kortstomme). Eftersom det är lite vintagekänsla i papperen vill man ju gärna ta tillvara på den och därför har jag även på detta kort rivit och distressat kanterna. Det samma gäller på "spelkortet" med pumporna, där jag använt vintage photo för det där lite brända utseendet.

Runt bakgrundspappret har jag lagt en tunn ram med glitterlim - Gunmetal (de har så härliga namn alla rangers färger).


  


Även spetsen är distressad med två färger. Just denna spets har jag fått av en dam som brukar köpa kort av mig så det gäller att undersöka vilka resurser som finns i omgivningen =).

 

  


Denna blomma har jag gjort själv med hjälp av retro-punchar i tre storlekar, en brad från Bo Bunny, glimmermist och lite glitterlim. Nedan ett "recept":


Stansa ut 3 blommor av varje storlek (det räcker med två av den minsta). Trä på alla blommor på braden (börja med de minsta). Spraya på rikligt med vatten eller mist och forma sedan kronbladen som du vill ha dem med hjälp av fingrarna. När blomman torkat kan du sätta på lite glitter om du känner för det.

 

...

 


  

 

Stafflikort syns ju på var och var och varannan blogg nu förtiden och den trenden vill man ju inte missa =). Detta är faktiskt en av mina favoriter i denna hög av halloweenkort.

Stommen är gjord av en naturfärgat Cardstock (de passar till allt!) som jag har fullständigt massakrerat med swirlstämplar från prima, se så tjusigt det fångar upp mönstret i mönsterpappret.


Den svarta "spetsen" vet jag inte riktigt vad det är men snyggt blev det i alla fall, och så ger det något av en spindelnätskänsla. Blomman är från prima och det gröna bandet som ser ut som en gräsmatta och håller kortet stående är från Webster.

Den lilla söta döskallestämpeln kommer från Making Memories tror jag.


...


  


Det sista kortet skiljer sig lite från de andra. Här har jag använt baksidan av ett gammalt papper från Graphic 45 (det orange-prickiga) och ett papper från October Afternoon (det svart-prickiga).

Ett par spillbitar från You're late-pappret tycker jag passade fint i färgkombon. Den lilla tagen med pumporna hör till serien och även om det inte syns så tydligt på bild har jag lagt ett lager gloss runt ramen.


  


En liten närbild på de vackra detaljerna, 2 pins från Jenny Bowlin Studio, en "bubbla" från Prima och ett par halvpärlor gjorda med Pearlmaker (inte så jämna jag vet).


...


Återigen ett stort tack till Scrap & Hobby för att jag fick komma hit och visa mina kort!

Om ni vill se mer av mig får ni gärna kika in i min blogg där jag just nu lottar ut en lyxig candy =) http://scrapmyran.blogspot.com


Massor av Kramar från ScrapMyran!

Av scrapohobby - 9 augusti 2010 05:45

Att åka båt på havet en fin sommardag är supermysigt, roligt och nästan farligt fartfyllt (tycker Erik!). Jag har gjort en LO på Scrap och Hobbys mara i juni, enligt utmaningen som var att göra något med dom nya puncharna och använda färgerna brunt, blått och orange. Jag valde Paperpunch lager på lager - BLOMMA i 4 storlekar.


  


"ÅKA BÅT" är utstansat ur ett brunt Cardstock mha alfabetet Tim Holtz Vintage Market. Det kändes rätt här; det är lekfullt och lite guppigt.


  


Jag stansade ut tre blommor i olika storlekar och mönstrade papper: Basic Grey Marrakech Chamomille (rutigt, finns i REA-korgen i butiken), Cardstock och spillpapper. En brad från setet Designade brads brun blev en bra mitt. För att få mer höjd på blomman, krullade jag till den lite genom att dra försiktigt med nageln i ytterkanten på kronbladen. Jag har satt en Rhinestones Copper på den blå Cardstocken.


  


Ha en fortsatt skön sommar!

/MiaaAv scrapohobby - 7 augusti 2010 06:30

Vi kommer att visa två inlägg från vår gästinspiratör MY under denna och nästa vecka...

 

...

 

Först och främst vill jag bara tacka Scrap & Hobby för att jag har fått
möjligheten att hoppa in på ett litet gästinlägg - tack tack!


Jag vet att det är väldigt långt kvar till Halloween men när Graphic 45
släpper en så underbar serie som Hallowe'en i Wonderland kunde jag bara inte
låta bli att tjuvstarta.Detta blir ett långt inlägg, så långt att det fortsätter i morgon men jag hoppas ni har tålamod och att ni kan hitta något att inspireras av till era egna halloweenkreationer.

 

...


På alla de kort jag visar idag har jag utgått från pappret Through the looking
glass
. Jag har låtit de ursprungliga bilderna på pappret vara i fokus men
hottat upp dem lite genom att riva och distressa kanterna och stämpla runt
bilden med swirls från Prima.
...


På just det här kortet har jag även maskat en klocka från Tim Holtz (det skall föreställa en fullmåne...).

                 


*Här ser ni en närbild på ett par av de effekter som jag tycker tillför lite
extra halloweenkänsla, nämligen svart Crackle Paint (som jag har målat på en
Just the edge-bård)
och Crackle Accents på en bild från ett ark med
tags som tillhör pappersserien. Därtill har jag använt halvpärlor, som jag tycker funkar på allt!*...


Detta kort är gjort efter ungefär samma princip som det tidigare. Runt
själva kortstommen har jag försökt att embossa lite för att få en något
distressad look. Jag har använt sparsamt med dekorationer, bara 2 liljor och en
rosett som jag knutit av Floss.Utöver Prima-Swirlen har jag även tryckt dit en fjäril från INKIDO. Vem har
sagt att fjärilar inte kan användas till alla högtider =)?
.

Hälsningen är skriven med stickers från Jenny Bowlin Studios och finns liksom nästan allt övrigt material hos Scrap & Hobby.
...


Bli inte skrämd av att pappren känns så "färdiga"...

Våga kladda loss!


Här har jag maskat halva bilden med klockan från Tim Holtz igen, och passat på att använda lite olika färger på distresser. I mitten på blomman sitter
ytterligare en lite bild från arket med tags som tillhör serien. Bokstäverna
i ordet Happy kommer från en annan Graphic 45-serie.
...Ytterligare ett kort efter samma design. Kanten under bilden är stämplad
med en liten primastämpel och blomman har jag gjort av något slags udda band
som jag hittade i gömmorna (Brad från Bo Bunny i mitten).*
*Detta kort skiljer sig något från de andra eftersom den sista bilden var
alldeles för stor för att få med på ett någorlunda normalstort kort. Istället offrade jag bakgrunden och klippte bara ut den lustige lille mannen.

I botten har jag använt ena sidan av pappret The mad hatter (precis min humor för övrigt). Nästa lager består av ett naturfärgat cardstock vilket jag rivit i kanterna, maskat med distresser och skvätt lite mist på.
Dominobrickorna är från en annan Graphic 45-serie, kortleksboarden från ett
helt ark med boarder som matchar de övriga pappren, och de små, runda
bilderna är från det där arket med tags som jag nämnde tidigare.

Det syns inte så tydligt på bild men ett par av detaljerna har fått lite gloss på sig
så de blänker (t.ex. muggen.).*


*Tack för titten, hoppas ni återkommer i nästa vecka =)*
*Kram// ScrapMyran

Av scrapohobby - 5 augusti 2010 16:00

Hej igen!

Här kommer så mitt andra inlägg för idag. Ett Bind it all album som rymmer alla Sakura-pennornas färger och dessutom lite inspiration och lite tips och trix att tänka på då man använder dessa.Själva albumet är gjort i tjock kartong och den stora 1 1/4" metallspiralen.Har använt lite olika mönsterpapper från rea-lådan i butiken och dekorerat med The Greeting Farms söta stämplar,  ny inkommna blommor fråm YouDo och såklart Inkidos fina fjäril, dessa säljs i olika storlekar, allt för att passa dina projekt. Om det är så att du skulle vilja köpa någon produkt som vi i Dt-gänget använder och inte hittar det i webshopen så är det bara att skriva det i meddelanderutan då du beställer. Det kan vara så att allt kanske inte hunnit läggas upp i shopen då vi bloggar våra alster.

    


Runt om hela albumet har jag doodlat ramar, ritat glittriga prickar på blommor och skrivit text med dessa andvändbara Sakura-pennor för att visa lite vad man kan göra med dom.

Tack för titten!


Ha en trevlig dag!!

Mvh Lina

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se