scrapohobby

Alla inlägg under augusti 2010

Av scrapohobby - 19 augusti 2010 05:30

Idag bjuder jag på ett roligt kort och eftersom det dagen till ära (eller vad man nu ska säga!!) är surströmmingspremiär!!

Min erfarenhet av denna illaluktande fisk är att min pappa och farfar varje år vid denna tiden pyntade altanen och sedan dukades det fram tunnbröd, snaps och fisk med tillhörande odör!

Till min stora fasa serverades jag detta på min möhippa!! Jag kommer sent eller aldrig att glömma detta!


  


Jag har velat göra ett skjortkort länge och i mitt DT-paket låg detta underbara papper från Graphic 45. Jag såg direkt en randig väst framför mig till en somrig ljus kostym. Jag ritade först en mall som jag sedan överförde på hudfärgad cardstock med mycket struktur.

För att få kortet verklighetstroget sydde jag runt alla kanter och fickor med raksöm. Knapparna hade jag i mina gömmor och för att dom ska sitta ordentligt använde jag glossy accents som också fungerar utmärkt som lim! 

    


Jag kunde inte låta bli att stoppa i en liten förrymd surströmming i fickan!!!

   


Slipsen knöt jag av sidenband och blingade till den med stickles. En stilig man det här, inte sant?


  


Såhär ser kortet ut när det är helt utfällt, och det är gott om plats att skriva hälsningar och namn!!


...


Nu till mitt andra alster i detta inlägg.

Mina DT-kollegor vet hur glad jag är över att vara i Scrap & Hobbys stall och jag ville visa denna tacksamhet till Maria min DT-mamma. För mig är hon just vad texten säger...guld värd!!

Eftersom Sari också finns väldigt mycket i butiken har hon också fått en liten present en passand tag så klart!

     


Till Maria altrade jag en canvastavla med Tim Holtzpapper och mycket Tarnished Brass crackle paint. Sizzix heart and wings är stämplad och distressembossad med Mustard Seed.

Basen till tavlan dekorerade jag med gammalt tidningspapper, och sen distressade jag det med Tumbled Glass. Därefter surrade jag natursnöre runt tavlan och avslutade med en rosett. Hela tavlan är mistad med glimmermist som jag har blandat i en mini misterflaska.


 


Här ser man tydligt crackeleringen på vingarna! Ju tjockare lager med crackle paint man lägger, desto bredare blir sprickorna! Jag färgade in vingarna med svart mementodyna innan jag applicerade crackle-painten!


Jag hoppas att Maria förstår hur mycket vi alla uppskattar henne!


Tackar för att ni tittade in och har ni några frågor så använd er bara av frågerutan uppe till höger så svarar vi så fort vi kan!


Ha en härlig dag

Kram Lina

ANNONS
Av scrapohobby - 18 augusti 2010 06:00

En nöjd och glad liten pojk som har blivit utklädd till häxa av sin storasyster - det handlar den här LO´n om! Papprerna från Graphic 45 passade perfekt till det här fotot.


Jag har använt både fram och baksida på ett papper som heter Classifieds, d v s tidningsannonser. Den innehåller många olika roliga detaljer som man kan klippa ut. Det ljusa pappret bakom fotot är baksidan av ett papper som heter Jabberwocky.För att bryta av mot det svarta och beige så har jag använt orange detaljer. Primablommor och vita blommor som jag har sprayat med orange Distressrefiller och vatten som jag har blandat i en mini mister. Orange blingstenar och några minialphastickers.


//Nicola

ANNONS
Av scrapohobby - 17 augusti 2010 13:28

För att få plats med fler scrapbooking och kortmakeri-tillbehör har vi beslutat oss för att rea ut våra pärlor och smyckestillbehör.


30 % på silverdelar

50 % på övrigt sortiment (även smyckeskit m m).

Av scrapohobby - 17 augusti 2010 10:30

Om du gillar något i denna video kan du kontakta oss eller bara hålla utkik på vår webbshop eller i vår riktiga affär. Många av nyheterna är redan på väg till oss :).


Av scrapohobby - 16 augusti 2010 05:30

När jag har läst massor av olika undersökningar över vilket yrke som är mest representerat i scrap-världen så är det lärare eller förskollärare. Det intressanta med det är att det inte spelar någon roll om det är i tex Sverige, Norge eller USA. Det är likadant överallt. Och är man lärare/förksollärare från Sverige så har man oftast en lärarkalender...(en vanlig almanacka!!)

Jag brukar, inför varje läsår, altra 5 stycken; till mig, mina kollegor och vår avdelning. Jag gjorde min egen när Scrap och Hobby hade sin mara.

Så här ser den ut:


  


Jag har använt mej av enbart spillpapper! Ett bra sätt att använda upp sånt!


  


Fjärilen jag har stämplat är från Tim Holtz Fairytale Frenzy CMS 058 set och dynan är en Distressdyna Walnut Stain.


  


Det rutiga pappret är Basic Grey Marrakech Chamomille (finns i REA-korgen i butiken). "MIA" och "10-11" är Tim Holtz Vintage Market alfabet. Jag har använt Walnut Stain-dynan för att färga kanterna lite, dels för att få bokstäverna att "titta upp" lite och för att få ett "smutsigt" intryck.


  


Jag har rullat ena hörnet för att få en extra effekt. Man ser den röd/orange Cardstocken lite, lite och så satte jag dit en bit av det rutiga pappret också.

Äpplet, bladet och kvisten är handklippta.


Lycka till med din egen almanacka/kalender!


/MiaaAv scrapohobby - 15 augusti 2010 00:15

Här är ett s k handväskekort som jag inspirerades till att göra efter att jag sett ett inlägg hos Inkidos blogg någon gång i juli 2010.Den här totade jag ihop snabbt och lätt på Scrap & Hobbys pysselträff i juli, utan egna pysselgrejor... Det blev till att nöja sig med det som fanns där...

  


Kortet är gjort på ett helt cardstock + lite extra från två andra papper till själva locket.


  


Så här ser det ut när man vecklar ut det lite till... Man kan givetvis passa på att dekorera det ännu mera, vika in hörnbitarna o s v...


  Jag valde att stänga väskan med rejäla magneter som jag limmade fast med Glossy Accents-lim.


  


Jag har piffat till själva låsmekanismen på framsidan, genom att stansa ut två stycken vita blommor med en av stansarna i det här stanssetet. En fyrkantig svart knapp tyckte jag kunde fullända knäppet...


    


Locket är utstansat i två olika storlekar och lika många papper med Spellbinders Labels eight. Jag bara älskar rutor och prickar, varför jag, som en prototyp, inte kunde låta bli ett göra ett väldigt enkelt handväskekort.

För enkelhetens skull har jag dekorerat väskan med vita sömmar - med hjälp av den här pennan.


  


Så här ser själva locket ut.


  


Blev du sugen på att göra en själv? Om du blev det, skulle jag bli glad om du skickade mig en länk så att jag kan få kolla... Jag är ständigt sugen på mera inspiration och kanske har du en lösning som jag vill lära mig mera om...


Tack för idag...


Sari  

Av scrapohobby - 14 augusti 2010 05:00

För att blinga till vår kurspärm lite hos Scrap & Hobby, gjorde jag ett BIA-album. Jag har använt en hel del olika Tim Holtz-produkter för att få fram den "rätta" vintagekänslan :-).


Här är albumet i sin helhet


  


Och här är några närbilder:


Jag har stansat ut Hanging Sing med Tim Holtz/Sizzix-stansen. Jag har använt ett riktigt hårt wellpapp - och sedan har jag dragit på med Picket Fence Crackle paint och Tarnished Brass Crackle paint. Därefter har jag smutsast ned det med både Vintage Photo distress-dyna och Walnut Stain distress-dyna

Jag har bundit ihop själva skylten och upphängningsanordningen med totalt sex stycken jump rings.


Bokstäverna är utstansade med Tim Holtz/Sizzix-stansen Vintage Market.


Jag tycker att stansen är både prisvärd och användbar, då den har en närmast perfekt storlek på bokstäverna!!!

  

Utav misstag kletade jag till det ena r;et - varför jag valde att ta till ett helt nytt r. Jag stansade ut det i svart mjukt wellpapp, varför det också plattades till... :-(. 


Därefter har jag täckt dem med Crackle Accents från Ranger. Tyvärr har jag glömt att ta en närbild på detta, men i videon längst ned, kan du se hur det se ut :-).Här ser du lite närmare hur jag blandat olika Crackle paint-färger.

Jag har också stämplat upp olika ord med träklossmonterade alfabetsstämplar från Inkadinkado. VERSALER och gemener.


 


  


För att inte riskera att för många blommor på alstret snart skulle förstöras i förfarandet av att man fyller i antalet deltagare till kurserna, valde jag att enbart sätta en brun ros under varje uppvikt hörn. Jag monterade dit dem med riktigt stora glue dots, så jag hoppas att det skall hålla :-).


  


  


För att piffa till själva spiralen lite, valde jag bland mina egna spetsar och dekorband. Det har ju blivit några stycken under åren...


  


OCH NU TILL SJÄLVA KURSERNA HOS SCRAP & HOBBY...

Alla kurser hålls vardagar 18:15-21:15 och lördagar 14:15-17:15 och allt basmaterial ingår i kostnaden 295 kr.


 För att starta en kurs krävs minst fem deltagare, i annat fall måste vi tyvärr ställa in kursen. Om så sker, återbetalas hela kursavgiften. Du kan själv välja hur du vill göra. Du kan t ex välja att gå en annan kurs, ha det som en delbetalning på ett inköp i butiken eller i webbshopen.


Om du själv måste ställa in kursen och det innan kursstart återstår endast sju dagar eller färre, behåller vi 150 kr av kursavgiften p g a det kan vara svårt att fylla kursen på så få dagar. 


Anmälan kan göras via:För att garantera dig en plats kan du betala i samband med anmälan

 antingen till:


  • bankgiro 750-8021
  • direkt i butiken.

Under kurserna lämnar vi 15 % rabatt på alla ordinarie priser i butiken.

 

Observera att det tidigare skrivits fel om julkortskurs vintage... Den är i oktober - inte september!!!


...


SEPTEMBER

KORTVIKNINGAR 1 (fristående kurs) onsdagen den 8 september

FÄRGLÄGGNING torsdagen den 9 september

SCRAPBOOKING - NYBÖRJARE  torsdagen den 23 september

KORTKURS - VINTAGE onsdagen den 29 september


OKTOBER

KORTVIKNINGAR 2 (fristående kurs) onsdagen den 6 oktober

JULKORT - KLASSISK STIL torsdagen den 7 oktober

JULKORT - VINTAGE onsdagen den 13 september

 BIND IT ALL - GÖR ETT MINIALBUM - torsdagen den 14 oktober

 

 JULKORT - POP onsdagen den 20 oktober

FÄRGLÄGGNING torsdagen den 21 oktober

OKLART - JULPYSSEL FÖR BARN 10-13 ÅR lördagen den 23 oktober

  

NOVEMBER

OKLART - BARNPYSSEL... lördagen den 6 november

KORTVIKNINGAR 3 (fristående kurs) onsdagen den 10 november

ALTRA-KURS torsdagen den 11 november

KORTKURS - VINTAGE onsdagen den 17 november

SCRAPBOOKING - FORTSÄTTNING/VINTAGE  torsdagen den 18 november

OkLART - JULKORTSKURS FÖR BARN lördagen den 27 november

 

Tack för den här gången...

 

Sari

Av scrapohobby - 13 augusti 2010 06:00

Cirkelskäraren från Martha stewart är ett helt fantastisk verktyg och antalet runda alster har ökat markant här hemma sedan  jag införskaffade den.

Här kommer ett kort där jag använt skäraren:


  

Så här ser kortet ut när det är ihopfällt. Motivet jag använt är Space ian från The Greeting Farm och han är färglagd med copicpennor.


  

Här är kortet uppställt och jag har använt ett av de nyinkomna banden som stopp.

På bottenplattan skymtar man en stämpel från ett av Tim Hotlz set - Urban chic.


  

Jag har haft på rikligt med Glossy Accents från ranger - tim holtz över Ians ansikte för att få det att se ut som glaset på ryndhjälmen. Blev en ganska häftig effekt tycker jag.


Ni har väl inte missat att Scrap & Hobby nu har släppt datumen för höstens kurser? I webbshopen finner du datum och kursinnehåll.


Ha det gott!

// Therese


Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se