scrapohobby

Alla inlägg under september 2010

Av scrapohobby - 6 september 2010 06:15

Jag fick en idé om att göra en canvas med två dukar i olika storlekar.

  


Jag började med att måla på CLAUDINE HELMUTH - GESSO på den stora canvasdukens kanter, väldigt slarvigt för att få en "bucklig" kant. Sedan målade jag Gesso på hela den duken. Jag färgade in duken fläckvis med Tim Holtz - Distress ink refill; Barn door (röd), Broken China (blå) och Stormy Sky (ljus gråblå), satte på TIM HOLTZ - TISSUE TAPE - SYMPHONY genom att riva av tejpen i små bitar. Jag använde TIM HOLTZ - SANDING GRIP på tejpen för att rucka upp ytan lite innan jag färgade in även den med dom olika Distress ink refillerna.


  


Innan jag limmade på den mindre duken satte jag Tim Holtz tape på kanterna. Jag målade med Gesso över hela duken och klippte ut en bild ur pappret Graphic 45 - On the Boardwalk - Coney Island som jag limmade dit. Jag har även målat Gesso slarvigt över kanterna på bilden, för att få ett intryck av att den inte är ditlimmad. Jag stämplade i överkanten och underkanten med en stämpel från REPRINT CLEAR STAMPS SWIRLS-setet och en Tim Holtz - Distress ink - Black Soot-dyna.

På samma papper som bilden finns en fin kvinna som jag klippte ut och satte på duken med 3D-kuddar. Den andra figuren är från TIM HOLTZ - CREATIVE MUSE - CMS 046 stämpelset. Den är stämplad på vanligt ritpapper, embossad med en blandning av TIM HOLTZ - DISTRESS EMBOSSING POWDER - WEATHERED WOOD + BROKEN CHINA  (Jag har alltså blandat dom två pulvrerna för att få rätt färg. Sedan sparar jag överflödigt i en zip-påse för ev framtida använding.) och limmad på TIM HOLTZ - GRUNGE PAPER. Figuren sitter också på 3D-kuddar, fast inte lika höga som kvinnan. Små bitar av Plastpärleband med blingstenar - svart är limmade så dom går över kanten för att lyfta tavlan lite.


Det är superroligt att leka med olika material på canvas! Det man ska tänka på är att OM man behöver göra hål för tex brads, så gör det i pappret under, inte i själva duken, då den kan gå sönder helt! Annars: Lek loss och ha roligt!


Lycka till med din canvas!

/Miaa

ANNONS
Av scrapohobby - 5 september 2010 00:00

Än finns det några platser kvar, så om du är sugen på att lära dig vika kort på sju olika sätt eller att färglägga med antingen Copic-pennor eller Distress ink-refill-flaskor, är du välkommen med din anmälan.


Det är i vecka 36, onsdag den 8 september (kortvikningskurs) och torsdag 9 september (färgläggningskurs) som är aktuella.


Kurserna kostar 295 kr/person och kurs. De börjar kl 18:15 och slutar 21:15.

Allt material ingår.

Om du vill komma på kortvikningskursen är det bra om du tar med dig en pappersskärare och en bigningsbräda (om du har).


Det går bra att anmäla sig över nätet, eller betala i kassan hos Scrap & Hobby när du gör ett personligt besök.


Välkommen!ANNONS
Av scrapohobby - 4 september 2010 05:30

Den här gången visar jag mitt alster i två videor. Den ena är en typ av handledning som visar hur jag knåpade ihop allt och den andra videon visar alstret i ett färdigt skede.

 

Material som jag använt är:

Tim Holtz Texture fades - Bricked Woodgrain

Tim Holtz - Mini fasteners

Tim Holtz - Hitch fasteners - fötterna till kistan...

Metallöv - tyvärr inte inlagd i butiken ännu - men de finns där - i koppar och silver tror jag... 5 kr styck.

Metallfjäril - kopparfärgad

Röd gardenia från Reprint

Plommonfärgade rosor

Alfabetsstämplar från Inkadinkado - gemener, versaler

Tim Holtz - Ornate book plates

Tim Holtz - Skelettstämpel från setet Retro Halloween

Svarta lövpins

Martha Stewarts Spindelnäts-stans - Det kommer en spindelvävs-stans från Martha Stewart i dagarna...

BIA-spiral + maskin givetvis...

Distressdynor - Vintage photo, Walnut stain, Frayed Burlap

Metall-lås


En glad försmak av Halloween önskar jag er alla :-).

// Sari

Av scrapohobby - 3 september 2010 06:08

Direkt när jag såg killen och tjejen i Sweet & Toxic-setet visste jag att jag var förlorad! Jag bara älskar deras attityd, döskallar m m.Jag ville göra ett snabbt kort, varför jag valde att blanda in en ny stans från Spellbinders - Lacey Squares, några rosenknoppar och en härlig ny gardeniablomma från Reprint.


  


Jag har stämplat upp bakgrunden med den lösa döskallen och därefter har jag färgat in bakgrunden med distressdynan Peeled Paint. Sedan stansade jag ut en fyrkant med Spellbinders nya stans Lacey Squares. Därefter har jag skurit ut en vit fyrkant - ungefär en centimeter mindre på båda sidor. Och därefter har jag skurit ut en lite mindre bit papper av "mitt egna bakgrundspapper" för att passa på den vita bakgrunden.


  


Jag kände för att prova på tekniken "använda så många rosenknoppar som möjligt" för att se hur det skulle bli. Jag monterade dit dem med en rejäl pop up-glue dot. Därefter monterade jag den fina purpurfärgade blomman på rosenknoppsstjälkarna med ytterligare en stor glue dot.


  


Jag har färglagt "Adam" med Copicpennor och slutligen lagt på lite Diamond Stickles glitterlim på de blå partierna i hans hår.


  


Jag önskar er en busig försmak av Halloween med det här kortet...

// Sari

Av scrapohobby - 2 september 2010 05:30

 


I dag vill jag visa er ett Bind it all-album som presenterar oss i Scrap & Hobbys DT-gäng!

Jag fick idén eftersom jag själv är nyfiken och vill veta lite mer om duktiga Dt´s runt om och tänkte att ett album som ligger i butiken till kundernas beskådning kunde vara trevligt. I detta album ryms ett uppslag till varje DT-tjej där man scrapar och skriver och berättar lite om sig själv och ett uppslag som handlar om själva Scrap & Hobbybutiken! Tjejernas alster låter dock vänta på sig...


Vit cardstock utgör basen för insidorna och tjock naturfärgad cardstock gör utsidorna stadiga.


Omslaget distressade jag med Peeled Paint, Rysty Hinge, Aged Mahogany, Black Soot och Vintage Photo. Bakgrunden är stämplad med olika motiv från Inkido och Tim Holtz och ett "fönster" är utrivet som jag krullade kanterna runt ett trägrillspett för att få djup i mitt album.

Inuti fönstret sitter mina clearstampbokstäver stämplade i utklippta rutor och hela bakgrunden i dessa rutor är distressade med Peeled Paint.

  


Tagen är, som allt annat, distressad och i hörnen sitter guldfärgade brads. Bakom rosetten här sticker det fram en söt liten tårtservett och de silverfärgade fjärilarna är otroligt andvändbara! Just i det här fallet valde jag att behålla min fjäril som den är men man kan lätt färga in dom med en av nyheterna i butiken, Adirondack alcohol ink, bara att sätta den lilla tippen på flaskan mot det du vill färglägga, glas, metall, plast , ja allt !!! Det känns obegränsat vad man kan göra med denna ink! Använd den på hög glossy cardstock och skapa otroliga bakgrunder till dina kort eller Lo! Det blir väldigt effektfullt. Testa!!!!

Tänk på att dom måste torka en stund innan det är säkert att ta på dom.
 


Spets och metalldekorationer, Primablommor och egenquillad blomma (det kommer en handledning på detta framöver) utav dubbelsidigt mönsterpapper från spill-lådan. Sedan var jag nöjd med mitt omslag!

Hoppas nu ni rusar och köper en Bind it all-apparat och gör vackra album till nära och kära!

Önskar er en härlig pysseldag

//Lina


PS....

Bilder på inspiratörernas minilayouter kommer senare :-)...

Av scrapohobby - 1 september 2010 16:52

Nu är det riktigt roligt att besöka Scrap & Hobby. Det finns massor av nyheter att ta del av. 


Refiller till den dubbelhäftande tejppistolen:

Akvarellpapper 300 g

Du kan köpa dem styckvis eller i paket om 100 st.


ATC collection - perfekta småbilder till små kort eller kollage-alster.


Liten kinabok - 10x10 cm

Tändsticksaskar som du kan altra - dekorera efter smak och tycke och kanske ge bort till någon du tycker om...


Steampunk Debutante från Graphic 45


Marvy Snow marker - puffas till med hjälp av värmepistol - tänk så fräckt det kan bli om man puffar till tomtens skägg, en ballerinakjol eller ngt annat...


Spellbinders


Tim Holtz - Hinge clips

Psst! Tack vare en ny leverantör kan vi sänka priset på Timpans metal corners från 101 kr till 89 kr!TONIC STUDIOS SUPER PAPER TRIMMER + extrablad

 

Nya stämplar från the Greeting Farm: 

Av scrapohobby - 1 september 2010 06:21

The Greeting Farms Creepy Crew-stallet fortsätter att växa. Nu finns det det två sköningar i ett dubbelset vid namn Sweet & Toxic. Den andra sköningen är Sweet Anya.

Därutöver har Scrap & Hobby ökat sitt förråd med tre andra stämplar, nämligen Travel Anya, Talk Loud - häftiga uttryck och julsötnosarna Xmas Sweeties. Så nu kan ni börja göra fräcka julkort med TGF-stämplarna.


Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se