scrapohobby

Alla inlägg under juni 2010

Av scrapohobby - 6 juni 2010 06:30

TRÄKLOSSALFABET

Äntligen kan du börja stämpla med separata bokstäver eller hela ord. De här kloss-stämplarna gör jobbet både roligt och enkelt för dig.

Och hamnar du lite snett - så kan du ju alltid klippa isär ordet och sätta bokstäverna lite huller om buller - för att det skall se ut om som om det var meningen :-).

 

  
 


CLEAR STAMPS MED JULTEMA...  japp... du läste rätt... man ska va' ute i god tid :-)...

Du kan skapa fina Tim Holtz-liknande tags och kort med dessa sköningar.ANDRA CLEAR STAMPS

Här har du också ett gäng sköna stämplar som du kan skapa kollageliknande alster med.


Gissa vilken av dem som är min absoluta favorit????


Sari

ANNONS
Av scrapohobby - 6 juni 2010 06:00

Till den här LO`n har jag använt två papper som nyligen har anlänt till butiken. Bakgrundspparet är ifrån Ladybug and Friends och heter Notes och det rivna pappret under fotona är ifrån Inkido och heter Tuva Satin Turqoise. Båda papprena har jag distressat kanterna på och sedan använt mig av en Distressdyna, Vintage Photo, för att få till den bruna kanten.


På bakgrundspappret har jag också anvnänt mist som jag har gjort själv med Distressrefiller, också färgen Vintage Photo, och vatten i en mini mister


På några ställen på bakgrundspappret har jag även stämplat med en av mina favouritstämplar ifrån Inkido. Splash heter den och i alla hörnen är det en swirlstämpel ifrån Reprint som jag har använt.

Under Inkidopappret har jag använt en av Martha Stewarts snygga kantstansar, den heter Doily Lace.


Runt fotot har jag dekorerat med tags, blommor, stora rosor ifrån Kort & Godt samt en bit spets.

Jag har också använt en bit grungeboard som jag har målat med Crackle Paint, Vintage Photo, och när det hade torkat målade jag en gång till med Rock Candy.

Även bokstäverna till titeln är målade med Rock Candy.

Fjärilarna kommer ifrån Kort & Godt och är verkligen så fina! Jag har böjt ut vingarna lite, dekorerat med vita halvpärlor och sedan sytt deras väg fram med brun tråd.

Samma vita halvpärlor har jag också använt på bakgrundspappret och i blommorna som dekoration.


//Nicola

        

ANNONS
Av scrapohobby - 5 juni 2010 05:00

Att jobba med Tim Holtz distressdynor är roligt. Och den här gången valde jag att utmana mig till att hålla mig till olika nyanser av blått (broken china, faded jeans, stormy sky och tumbled glass) och brunt - old paper för att skapa bakgrundspapperet.


Jag ville också utmana mig med att använda så många stämplar från Inkido som möjligt.


Jag började med att stämpla med mini, liten, mellan och stor fjäril.

Därefter stämplade jag med splash och barometer.


  


Men så kunde jag inte bara lämna det helt och hållet blått, så jag valde att färglägga hjärtat med en ljusorange färg vid namn apricot från Copicpennorna.


Jag har klippt ut kalenderdelen från stämpeln fjärilskollage och satt den under hjärtat. Jag har också stämplat upp änglar-stämpelns vingar i tre omgångar och satt dem under hjärtat för att ge den ett lyft.


Några av fraserna i stämpeln hjärtbakgrund kom också till pass.


Jag har avslutat det hela med att välja två marinblå rosor och en stor naturvit ros av hög kvalitet.


Sticklesglitter i olika färger är ju bara ett måste.


Avslutningsvis drog jag på crackle paint på sidorna med både picket fence och tarnished brass.

Av scrapohobby - 4 juni 2010 07:52

Vi har så roligt med vår rea, så vi tänker fortsätta med en ett tag till.

Vi erbjuder märkta varor inom scrapbooking, kortmakeri, smycken m m till 75 % rabatt.

Välkommen in och ta dig en titt - kanske gör du lika fina fynd som gårdagens tjejer :-).

Av scrapohobby - 4 juni 2010 05:00

När jag fick syn på Do & ReDo-Ulrikas härliga tolkning av fjärilis-stafflikortet blev jag helt tossig. Jag var ju bara tvungen att testa på det själv.Den som jag påbörjade först, är den som är till höger i bild. Jag ville få användning av så många fjärilar som möjligt, och fjärilstämpeln från Prima har gjort stort intryck på mig. Jag har färglagt det med copic-pennor (som finns i webbshopen hos Scrap & Hobby) samt glittrat den med stickles.

Något senare kom jag på att Spellbinders fjärils-stans-paket innehöll två fjärilar till - i olika storlekar, vilket ledde till tanken att förena dem alla i ett och samma kort. Sagt och gjort. Och så här blev det :-).


     


  


Jag ville gärna få fram raden med fjärilar på ett tydligt sätt, varför jag valde en annan färg på "stopp-delen". Det prickiga papperet blev också lite gulligt till den lilla fjärilen :-).

Jag har stansat ut raden med fjärilar med en stans från Martha Stewart (monarch butterfly border punch).Här är det andra kortet i bilder...


             

Av scrapohobby - 3 juni 2010 05:00

Snart är det Sveriges nationaldag. Och jag tänkte fira det med ett kort/en tag.

Jag gillar verkligen att jobba med stämplarna från the Greeting Farm, och på något sätt har Cheeky Cherry-kollektionen fått mig att bli handlöst förälskad i dem.


  


Här är Cheeky Mate, som jag valde att färglägga enligt svenska flaggans färger med copic-pennor för att förstärka budskapet. Du hittar pennorna i webbshopen hos Scrap & Hobby. Om du åker till butiken blir det rabatt på ju fler pennor du köper :-).


  


Jag har använt mig av Alfabetsstansen Vintage Market från Tim Holtz. Den är jättelätt att jobba med, förutom att den säljs till ett mycket förmånligt pris!


  


Jag har stansat ut bakgrunden med Spellbinders Nestabilities octagons scallop - både vanlig och den med s k scallopkant. Jag har använt mig av blått glitterpapper för att blinga till det hela ytterligare. Jag har också har satt dit två svenska flaggor som man brukar dekorera tårtor med.

Och avslutningsvis har jag dekorerat med blå (stor och något mindre) och gula rosor samt blingat till dem med lite Chrystal Stickles.


  

Av scrapohobby - 2 juni 2010 05:45

Inför min pysselträff med Agneta, Ulrika och Maria, kunde jag inte låta bli att tjuvstarta korttillverkningen :-). Och första stämpeln ut, blev den störtsköna Cheeky Beauty från the Greeting Farm.


  


Åh jösses, så vacker hon är! Jag är nästan lite kär!!!


Jag valde att jobba på ett rejält hårt wellpapp. Det var ju en bit som blev över från mitt minialbum i söndags :-). Och efersom wellpappen känns så rejäl, var jag tvungen att kombinera det med något annat rejält material. Och för att kunna ha kortet uppvikt, gjorde jag ännu ett stafflikort.


  


Papperet i bakgrunden har jag färglagt med olika blå nyanser av distressdynor. Jag har också stämplat med både splash och alla fyra fjärilar (mini, liten, mellan, stor) från Inkido.

Jag tror även att barometern är med, men den syns inte i bild.


Hurra-stämpeln kom till användning, likaså Det är din dag-stämpeln. Och inte att förglömma vingarna från änglar-stämpeln. 


Och jag måste säga att jag tycker att det är vansinnigt roligt att förena både Tim Holtz, Martha Stewart, The Greeting Farm och Inkido. Det enda som saknas här är väl Spellbinders... Då skulle alla mina fem favoriter ha fått plats på ett och samma kort :-).


  


Jag har smutsat ned kanterna med Vintage photo, glittrat lite här och där med stickles för att få det att blinga lite extra.

Jag har också pyntat med lite metalldekorationer, fjäril, blomma, brad och mynt.


Den fina spetskanten är framstansad med en Martha Stewartstans vid namn Doily Lace.


Och de fina pappersrosorna (rosknopp, ljusbrun, mellanbrun, stor ros) gör ju sitt till för att ge kortet en helhetsskänsla.


  


Du hittar allt på det här kortet hos Scrap & Hobby!

Av scrapohobby - 1 juni 2010 06:45

Ett tag var vi tvungna att ha en skylt med "Varning lekande barn" utanför oss, på gångbanan! Bilar och moppar körde riktigt fort! Jag använde skylttexten till rubrik, tyckte det var riktigt passande på denna LO.Här har molnpappret blivit en ram som jag satt på 3D-kuddar. Det stora utropstecknet har jag klippt ut i ett blått papper på frihand. Jag har lackat med Glossy Accent och fäst det på 3D-kuddar. Glossy Accent kan även användas som lim och fäster på allt!


  


 Paljetterna är väldigt passande här, jag tycker dom är så söta! Dom är präglade så man ser alla detaljer som backspeglar, handtag mm. Supersöta!


  


Texten är QK Diesel-alfabet, skynda och titta i REA-kategorin, där kanske det finns kvar! "Varning" och "Barn" är rött papper som jag har lackat med Glossy Accent och ordet "Lekande" är utstansat ur baksidan på det gröna molnpappret "Barnsligt". För att tona ner det randiga lite har jag glittrat alla bokstäverna med Stickles. Allt är fäst med 3D-kuddar.


/Miaa

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se