scrapohobby

Alla inlägg under maj 2010

Av scrapohobby - 13 maj 2010 06:30

Jag har fått arbeta med dom härliga molnpapprerna, grön och orange. Lekfullt heter serien och det orange pappret heter Fartfyllt. Jag har gjort en LO på mina barn när dom leker med en trampebil. Tyckte både namnet och färgen passade bra!

  


Rubriken är ett QK alfabet, som jag har chalkat i kanterna med den blå DistressDynan Faded Jeans och satt på 3D-kuddar. Papprerna, utöver molnpappret, är från BoBunny´s mama-razzi serie, och spillpapper.


  


Jag har satt på små skyltar från Tim Holtz "Word Sticks". Det är hål i, men jag har bara limmat dom på pappret den här gången. Jag kan tänka mej att det är fint att göra en vimpelrad med inslag av såna här skyltar.


  


Blomrankan har jag klippt isär för att den ska passa på LO:n. Här tog jag upp den turkos färgen som finns i min dotters linne.


Fler alster med molnpapper kommer, så håll utkik!

/MiaaANNONS
Av scrapohobby - 12 maj 2010 06:15

Jag gjorde en dubbelsidig fjäril med den nya stansen Fanciful flight från Tim Holtz. Jag hittade också en stämpel vid namn Flutter Anya från the Greeting Farm som var liksidig - och passade bra att sätta på var sida av fjärilen för att skapa en s k fjärilsflicka.


  


Sen återstår bara att få en bra plats för denna skapelse. Kanske i ett skyltfönster eller varför inte, i vardagsrumsfönstret? I vilket fall, kan man njuta av den både inifrån och utifrån :-).


Sari

ANNONS
Av scrapohobby - 11 maj 2010 06:15

Scrap & Hobby har inte bara scrapbookingprodukter i sitt sortiment utan också ett ganska stort utbud av produkter för smyckestillverkning.

Jag har länge varit sugen på att ge smyckestillverkningen ett försök och för ett par veckor sedan gick det inte att stå emot längre! Resultatet blev detta:


  


Tyvärr så ligger inte smyckena uppe i webbutiken men om du har vägarna förbi Sävedalen så är det väl värt att göra ett besök och se allt roligt som finns.

Om du är intresserad av produkter som inte finns i webbutiken kan du alltid ringa eller maila!


Tack och hej!


// Therese


Av scrapohobby - 10 maj 2010 07:44

Jag har fått pippi (!!!!) på att göra smycken. När jag såg ugglehänget blev jag superglad.


Här är resultatet.


  


Jag har använt mig av gummisnöre att hänga smycket i. Jag har också valt att använda en lite annorlunda låsmekanism.


 


Jag blev förtjust i den typen av lås redan från det Tim Holtz-inspirerade armbandet jag gjorde för någon vecka sedan.Sari

Av scrapohobby - 9 maj 2010 08:02

  

 

Mors dag infaller på lite olika datum i världen. Idag är d t ex mors dag i Finland. Det är dessutom en officiell flaggdag i Finland.


Här har jag använt mig av en av stämplarna i setet Grammie & Gramps från the Greeting Farm.Jag tyckte att det var riktigt roligt att få ett äldre par att färglägga.

Du hittar stämplarna hos Scrap & Hobby.


Jag har också stansat ut de ovala formerna med dies från Spellbinders.

Classic ovals LG


Scalloped ovals LG


Därtill har jag använt ett härligt grönt prickigt papper.

Det finns några fler färger i butiken.

 

Och de fina blommorna finner du givetvis också i butiken.

Stor ros

Rosknoppar - saknas i webbshopen - men de finns i butiken (beige/vit, lila, rosa).


Lite info om mors dag från Wikipedia:

Dagen introducerades i Philadelphia 1908 av amerikanskan Ann Jarvis för att på årsdagen av hennes egen mors, Anna Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.


Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning.


Personer födda på tidigt nittonhundratal och deras barn firade inte dagen i någon större omfattning. Många hade uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera. De tyckte samma sak om Fars dag som inte heller den firades i någon större omfattning de första decennierna. Först på senare tid har dessa dagar uppmärksammats i större omfattning i Sverige.


Mors dag firas i de flesta västerländska länder men på olika datum: I Spanien är morsdag första söndagen i maj. USA, Danmark, Tyskland och Finland andra söndagen i maj, i Storbritannien och Irland fjärde söndagen i fastan (dvs tre veckor före påsk), Norge andra söndagen i februari, i Sverige sista söndagen i maj. I Argentina tredje söndagen i oktober. Att Sverige firar två veckor senare än USA är troligtvis beroende på att våren är längre kommen då och chansen att plocka färska blommor är större.


Sari

Av scrapohobby - 8 maj 2010 07:51

När jag sett Beate på youtube jobba med fjärilsstansen, kunde jag inte låta bli att prova jag med. Jag ville dock låta något annat hamna framför fanciful flight-fjärilen från Tim Holtz, varför jag lät Cuddle Anya från the Greeting Farm pröva sina vingar.

Det är premiär för henne.


  
Du hittar båda varorna hos Scrap & Hobby. Fanciful flight är dock slut just nu...

Det härliga glitterembossade papperet hittar du i reakorgen hos Scrap & Hobby.


  

Sari

Av scrapohobby - 7 maj 2010 08:13

Här är ett kort med en fin stämpel från Inkdido. Den heter roskollage (ros kollage ho Inkido).


  


Jag har färglagt motivet med copic-pennor och därefter blingat till det lite med glitterlim.


Den svarta wellpappen hittar du också hos Scrap & Hobby.


Jag hittar inte stämpeln i webb-butiken, men den finns i butiken.

Av scrapohobby - 6 maj 2010 06:00

Prickiga papper kan man aldrig får nog av! Nu har Bo Bunny släppt en serie med prickiga papper i många olika färger. Till den här LO`n har jag använt mig av både fram- och baksida på ett lila, prickigt papper.


Alla kanter på papprena har jag chalkat med en svart stämpeldyna och innan jag monterade papprena har jag använt mig av bokstäver som mask och sprayat med svart mist.  De andra bokstävera i titeln är fina, glittriga bokstavsstickers som finns i många olika färger.


Som dekorationer har jag använt tags som jag har färgat in med svart Distress dyna, utspridda lila blingstenar, fjärilar som är utstansade med Silohuetten, blommor och en charm. Några hjärtpins har jag också använt. De finns i flera färger men jag ville gärna ha svarta till den här layouten så jag målade två stycken med svart akrylfärg. Som vanligt har jag också rivit lite i papprena och använt häftapparten.


//Nicola

        

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se