scrapohobby

Alla inlägg under april 2010

Av scrapohobby - 17 april 2010 07:46

Detta kort fick min man när han fyllde år. Jag har använt massor av Timholtz, när

jag tänker efter är det bara Tim Holtz, utom papper...När jag gör såna här kort brukar jag använda barnens ritpapper som bakgrundspapper. Jag färgar in det med DistressInk, här färgerna Stormy Sky och Pumice Stone. Jag droppar det på min arbetsyta, sprayar med vatten (jag använder en MiniMister-flaska med vatten i, lätt och behändigt att ha på bordet...) och bara lägger ritpappret i. Det suger upp och blir jätteblött. Jag torkar med min embossingpistol så jag slipper vänta till nästa dag... På detta kort har jag rivit av den yta på pappret jag tycker passar bra. Noterna är en mask som heter Conserto. Sätt på ett vitt papper och gnugga lätt på färgen, jag har min BlendingTool och foam, som jag byter för varje färg. (Mitt mål är att ha en BlendingTool per färg...). Jag har haft samma färger som Inken i pappret, fast här använder jag dom oilka Distressdynorna; Stormy Sky och Pumice Stone. Mannen på kortet har jag ritat på frihand och klippt ut i Grunge paper. Den har jag färgat i en grön färg, Peeled Paint. Vingarna är chalkade med Pumice Stone-dynan och BlendingToolen. Dom är gjorda av Grunge Board och kommer från ett paket som heter Harlequin Element som innehåller massor av delar, väldigt prisvärd! Även nyckeln och skylten kommer därifrån. Dessa har jag "rostat" genom att färga in med Distressdyna Rusty Hinge och sedan en embossingdyna och Enamelpulver clear. Hjärtat är friklippt ur Grunge paper och färgad med DistressInk Barn Door. Nyckelhålet är en brad, där jag tagit bort "benen". Snöret är en bit av låtsas-läder-snöre som jag bara knytit dit.


/Miaa

ANNONS
Av scrapohobby - 17 april 2010 07:00

Vi vill bara påminna om en härlig stämpel- och scrapmässa i Kungälv nästa helg.


Kongahälla Mässan


UTSTÄLLANDE FÖRETAG:


Arkivet

Creativica

Do-Redo

Kortmakaren

Mimas Scrapbooking

My cards

Prickiform

Pysselmyran

Scrap & Hobby

Scraplagret

ScrapLyckan

Scrapperiet


Infomrationen nedan är lånad från Kongahällamässans hemsida.


Nu slår vi upp portarna till Kungälvs första Stämpel- & Scrapmässa .
Den äger rum på Kvarnkullen i Kungälv, den gamla medeltidsstaden, c:a 2 mil norr om Göteborg.

Detta är mässan för alla med ett kreativt sinne, gammal som ung, nybörjare som veteran. Ett ypperligt tillfälle för en heldags shopping med många butiker samlade under ett tak.


Låt dig inspireras av allt som våra utställare har att erbjuda i form av papper, dekorationer, stämplar, verktyg mm.


Här kan du hitta det allra senaste inom Scrapbooking och kortmakeri, få råd och tips, samt träffa likasinnade att utbyta erfarenheter med.

Behöver du en stunds vila är det bara att sitta ner i cafeterian en stund och samla nya krafter. Här erbjuds enklare förtäring i form av pajer, sallader, kaffe/the, fralla och kakor.

I samband med mässan anordnas det även en pysselträff i direkt anslutning till mässlokalen. (platserna är redan fullbokade)

Entréavgift: 25:-

(OBS! endast kontanter i entrén)

Att tänka på:

Medtag kontanter då inte alla butiker, cafeterian eller entrén tar kort.

VÄGBESKRIVNING:

BUSS:
Lättast är att ta Röd Express till Kungälvsmotet. Kvarnkullen ligger alldeles intill motorvägen, mindre än 5 minuters promenad från busshållplatsen. Ta sikte på kvarnen som ligger öster om motorvägen.
Dvs kommer du från Göteborg behöver du inte gå över motorvägen. Kommer du norrifrån - gå över motorvägen via gångbron så ligger Kvarnkullen till höger bakom minigolfen. Kvarnkullen är samlingslokalen som ligger intill kvarnen. För busstider - besök www.vasttrafik.se


BIL:
Från Göteborg kör E6 mot Oslo, från Oslo kör E6 mot Göteborg.
Kör av vid Kungälvsmotet följ skylt mot Centrum.
Sväng till höger före Hydro och McDonalds och kör förbi Maxiparkeringen.
Tag höger i rondellen på Kongahällagatan så att du kommer över motorvägen.
Sedan svänger du första avfarten vänster, tre gånger, så att du passerar
Willys, åker under motorvägen och kommer upp till Kvarnkullen.

Ni med GPS ställer bäst in den på Kvarngatan, Kungälv.


ANNONS
Av scrapohobby - 15 april 2010 08:03

Det här är den sista "retaren" inför kvällens kortvikningskurs.


Det här kortet kallas för teepee card. På svenska kallar jag det för indiantältskort. Kanske kan man kalla det för pyramidkort också :-).Jag har färglagt bakgrunden på de orange och blå papperena med olika nyanser av Tim Holtz Distress refillflaskor och Perfect pearls.Jag har använt mig av Spellbinders classic circle- och big scallop circle-stansar för att få fram formerna bakom stämpelmotiven.Stämplarna har vi tyvärr inte i butiken, men kanske kan de ändå ge en idé om hur man kan förena tre stämplar till ett gemensamt projekt.Sari

Av scrapohobby - 14 april 2010 06:00

I butiken finns flera olika masker som man kan använda både när man ska scrappa och göra kort. Här kommer några olika tips på hur man kan använda en mask!


På den här tagen har jag lagt ut en blom-mask och sedan gått över den med Distressdynan Black Soot på en Ink blending tool.


  Här är det samma upplägg på tagen men jag har sprayat med svart mist över masken istället. 


  


På den sista tagen har jag lagt på masken och sedan stämplat över den med en stor textstämpel.

//Nicola

Av scrapohobby - 13 april 2010 07:00

Den här kortvikningen kallas för shadow box card eller ett peek-a-boo card. På ren svenska blir det väl ett titt-ut-kort :-).


  


Det här kortet är supersköj att göra... Det ser ut som en liten låda som man kan titta in i. Om man vill, så kan man dekorera den med små flärpar som åker in och ut när man aktiverar sidopanelerna... Jag gjorde ett enkelt kort med stämpeln Chelsea från the Greeting Farm.


  


Jag tyckte att det var ett ganska passande kort för mig just nu. Chelsea lyssnar på ngn slags musikmaskin... Jag väljer att tolka det som att hon använder sig av en iphone 3gs... hmmm... vad r d jag säger... Det r ju jag som använder mig av den... hahhah.     


Hur som helst, det var kul att göra ett lite annorlunda kort!


 


Här ser du en närbild på de härliga rosorna!


 


Och så här ser kortet ut när det ligger ned...Sari  

Av scrapohobby - 12 april 2010 07:00

På torsdag gäller det att göra sig pappersskärar- och bigningsredo, för då är det KORTVIKNINGSKURS hos Scrap & Hobby. Jag hoppas alla håller tummarna, så att jag inte blir sjuk igen...


Det här är en av vikningarna vi skall göra under kvällen.Stämpeln heter Oliver och kommer från setet OA - Happy Day. Jag har färglagt det med Copicpennor.


  


Kortet heter Tri shutter card. Jag har inte kommit på något bra svenskt namn. Har någon annan gjort det?


   


Äntligen får jag till ett kort med enbart prickiga och randiga papper :-). De här papperena finns i en mängd olika färger hos Scrap & Hobby. Leta bland mönstrade papper, BoBunny prickiga papper, så kommer du till skattkistan :-).Adressetiketten kommer från ett omonterat stämpelpaket från Reprint vid namn Luftballong. Paketet innehåller en mängd härliga stämplar.  Här är en närbild på de härliga stora och små rosorna. De brun-beige kan köpas i knippen om fem eller tio och de små knopparna kan köpas i burk om tio knippen - d v s 100 knoppar totalt! Dem har vi dock glömt att lägga upp i webb-butiken :-(. Du hittar allt hos Scrap & Hobby.


     

Av scrapohobby - 11 april 2010 18:15

Jag ville visa mina påskkort jag gjort till några vänner. Motiven är så våriga och tyckte det passade så bra nu när våren kommit hit!! Jag har använt motiven på Inkidos serie Ladybug and Friends Spring has Sprung`s papper Scrap Spring Blossom och Scrap Tender Care. Fina motiv på papper kan man använda istället för ett stämplat motiv.

     

På detta kortet har jag använt vit stor blomma, blad, gula knoppar, band, Spellbinders, glitter och en brun penna.    

Och här har jag använt blå rosor, Spellbinders, glitter och spets.


Ha en skön dag!

/Miaa

Av scrapohobby - 11 april 2010 17:55

Jag tycker ibland att det kan vara svårt att göra kort till pojkar och killar för jag hittar aldrig nån bra stämpel - till nu! Scrap & hobby har fått in ett jättefin set med stämplar från the greeting farm som innehåller en söt liten tjej och en söt liten kille. Killen håller i dinosaurier och ser ut så här:Texten Happy day hittar du också i setet.
Det prickiga pappret i bakgrunden kommer från Bo Bunny och är helt ljuvligt!

Scrap & Hobby har fått in flera ljuvliga färger i den serien. 


// Therese

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se