scrapohobby

Alla inlägg under april 2010

Av scrapohobby - 24 april 2010 06:00

På den här layouten har jag använt många olika tekniker och försökt skapa många detaljer. Här kommer lite olika tips på hur man kan göra en LO mer detaljrik och personlig.


Först har jag gjort en egen mist tillsammans med Distress refiller och vatten i en minimister, då kan man skapa precis vilken färg man vill.


I butiken finns många olika masker men det är också kul att pröva andra former eller att göra egna masker. Här har jag har använt ett spetshjärta som mask och sedan sprayt min mist över.


Runt både det vita cardstocket och fotot har jag målat med Crackle Paint i två olika färger.


Det mönstrade pappret är ett papper ifrån Bo Bunny och den har jag sytt fast med hjälp av nål och papperssnöre som finns i butiken. Jag rev loss en liten bit för att kunna sticka in en liten bit grönt paper också som jag ritade ett hjärta på.


Tagsen har jag färgat  in med Distresssdynor och sedan stämplat på. Jag har också stämplat en fjäril och klippt ut och dekorerat den med några blingstenar.


Bokstäverna till titeln har jag stansat ut och sedan duttat på Glossy Accents så att de får lite höjd. På några av bokstäverna har jag satt på blingstenar. och när jag monterade dom på LO´n använde jag 3d kuddar för att få mer djup. Som sista dekoration har jag knutit pappersnöre runt en av bokstävrna tillsammans med ett hjärtcharms.


//NicolaANNONS
Av scrapohobby - 23 april 2010 18:54

Jag har dekorerat en låda med några av Tim Holtz´s nya material: "fötter" att sätta på lådor mm, metallhörn, nålar med hållare för meddelanden, foton, dekorationer mm och den nya Bur och Fågel-diesen

Jag tycker speciellt om fötterna på lådan, dom är underbara! Lådan blir en helt annan låda med dom på, "mer" tycker jag att det känns som. Och hörnen är pricken över i! Så fina. Jag har satt skruvbrads där, för att få en brytning mellan det vackra och det lite mer "hårda". Buren är bedårande, med fågeln!


  


Dom mönstrade papperna är BoBunny´s brunprickiga coffee dot och BoBunny´s mama-razzi word. I "nålhållaren" har jag satt två stycken tags från BoBunny´s mama-razzi cut outs. Det finns också ett flaggspel som jag gjort av en trasig kedja och spillbitar av olika papper. Guldfärgen är Distress cracklepaint TarnishBrass.


  


Swirlen är från Primas Flourish-brown som jag har klippt isär och pusslat ihop för att passa precis perfekt in i buren.


  


Hörnen är av metall och är lite mjuka, så det är lätt att böja till. Väldigt användbart, man kan ha dom i hörnerna på ett minialbum, tex. Jag har satt skruvbrads på.


 


Och sist dom dom underbara fötterna! Dom ska ses i verkligheten för att göras rättvisa, egentligen! Lite "tunga", men vackra!  Jag har limmat på mina, men det finns hål i, så man kan skriva i dom i trä mm också.


Hoppas vi ses på mässan i morogn, den 24 april! Där finns lådan också, för att titta på detaljerna, nooooga!


/MiaaANNONS
Av scrapohobby - 22 april 2010 06:45

Jag har gjort tre olika inbjudningar till barnkalas. Jag har använt den här stämpeln, "Inbjudan", inuti alla korten:

  Det första är gjort med bilpaljetter, band och penna, här är det en ProMarker i färgen True Blue och "Kalas" är skrivet med en svart:

  

På det här kortet har jag använt ett mönstrat papper Graphic45 ur serien A Proper Gentleman Collection som heter On the Boulevard. Där finns arton bilar man kan klippa eller skära ut. Jag har satt bilen på 3D-kuddar för att få lite höjd och en brun copic-penna som är lite röd i tonen.Sista kortet är ett litet kort. Här har jag använt ett mönstrat papper som går i blått, liknande här och en rosenknopp. En ram, text och ritade stygn med en rosa copic-penna "peach".

     

/Miaa

Av scrapohobby - 21 april 2010 06:00

Graphic 45 har nyligen släppt två nya pappersserier som finns hos Scrap och Hobby. Papprerna är av tjock kvalitét och perfekta att skapa LO`s med lite sliten stil.


Till den här LO´n har jag börjat med att distressa alla papper med en Edge Distresser och sedan färga in alla kanter med Fluid Chalk, Chestnut Roan. Under fotot har jag använt mig av flera olika papper för att skapa höjd och en detaljerad fotomatta. Det ena pappret är urrivet från en gammal bok.


Runt fotot har jag lagt en fin spets och sedan dekorerat med bruna blommor i olika lager. Det fina papperssnöret finns i butiken. På den här LO´n har jag använt det både i tagen och även sytt några vanliga korsstygn med det.


Tagen har jag först färgat in med en av de nya Distressdynorna, Pumice Stone. Därefter har jag lagt på en av Tim Holtzs Flourish masker och sprayat med rosa Glimmer Mist. Avslutningsvis har jag knutit i den bruna tråden tillsammans med en Word Stick.


Som dekroation har jag också använt en grungeboard-krona som jag har målat med Crackle Paint och sedan duttat på lite rosa Stickles.


//Nicola

  

 

Av scrapohobby - 20 april 2010 12:30

Äntligen kom de stora stansarna från Tim Holtz till Scrap & Hobby! Här har du ett smakprov :-).


Jag kunde inte motstå fem av dem och än mindre låta bli att göra ett kort med hjälp av dem.

Jag ville förena både Tim Holtz, Spellbinders och The Greeting Farm i ett och samma kort.


Ett tag höll jag på att ge upp. Men så sade jag till mig själv att det bara var till att göra det. Och så gjorde jag det.


  


Jag började med att tänka på vilket papper jag ville stansa ut med Spellbinders-stansen Labels thirteen.Därefter hittade jag det färglagda grod-stämpelmotivet som kommer från setet Down by the pond från the Greeting Farm.Därefter ville jag bara få hjärtat, vingarna och kronan att funka.  


Så det blev ett freestyle-kort med alla möjliga saker.


  


....


Ännu en stans from Tim Holtz som kommer till användning.

DT-kollegan Miaa pratade ngt om att använda sig av Hanging Sign-stansen på framsidan av ett kort.Och när jag bläddrat igenom den senaste Magnolia-tidningen, fick jag en idé om att göra ett portkort.Först så gjorde jag bara själva kortbasen och stansade ut den hängande skylten. Därefter färglade jag det med versamark-dyna. Men det blev fasligt blött. Det torkade inte ens efter en omgång med värmefönen.

Så jag torkade bort överflödet.


Jag stansade också ut en liten mega-oval från Spellbinders, torrembossade den och färglade mittenpartiet med grönt.
För att hänga skylten i skylthållaren, valde jag några jump rings från Tim Holtz.Efter ett tag kom jag på att ugglan från setet Forest friends från the Greeting Farm skulle kunna bli fräck på framsidan.Sagt och gjort. Efter att jag färglagt den, skar jag ut den med en skalpell på de klurigaste ställena, eftersom jag ville behålla grenen den satt på.


        


Än så länge är kortet bara halvfärdigt, men jag tänkte ändå visar er hur man kan få användning för Hanging Sign på ett kort :-).


Sari

Av scrapohobby - 20 april 2010 10:38

Nu har vi börjat få in nyheter till butiken igen.

Redan nu ligger det x antal härliga dies från Spellbinders.


Fleur de lis border


Classic scalloped circles


Labels tenLabels thirteen

Mega classic ovals large


Mega ovals LG

Nested Butterfly


Dolphin & fishDessutom har vi fått in följande dies från Tim Holtz.


Hanging sign


Caged bird


Elegant flourishesHardware findings


Heart wings


Tattered florals


Ornamental


File tabsDärtill förbereder vi oss inför mässan i Kungälv till helgen.

Av scrapohobby - 19 april 2010 06:45

När jag började scrappa 1997 gjorde jag ett förstaåret-album till vår dotter. Då fanns inte mycket material att använda sej av. När vi fick vår son 2003, fanns det såklart massor! Så vår dotter ville ha ett nytt album och jag kunde bara hålla med! För att inte albumet skulle kännas för stort att göra om, valde jag att använda mej av storleken 12"x6", eller 15x30 cm, liggande.

På denna har jag använt en vit CardStock, bazzil och mönstrade spillpapper. Swirlen är GrungeBoard från Harlequin Elements och målad med CracklePaint Broken China, den har jag även duttat lite här och var. Stämpeln under Swirlen är "Dunörtsbakgrund" och finns i fysiska butiken, ring om du är intresserad! En stor rosa ros fick också vara med!

       

/Miaa

Av scrapohobby - 18 april 2010 06:00

Här har jag gjort en LO med de nya papprena ifrån Bo Bunnys serie Mammarazi. På blomman har jag gjort en egen dekoration med en av Tim Holtzs fragments och mönstrat papper. Pappersbiten är urklippt ifrån baksidan av det blåa mönstrade pappret och sedan fäst med Glossy Accents på akryltagen. När det har torkat så är det bara att använda som man vill på sin LO eller kort.


//Nicola

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Följ bloggen

Följ scrapohobby med Blogkeen
Följ scrapohobby med Bloglovin'

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se