scrapohobby

Alla inlägg under mars 2010

Av scrapohobby - 17 mars 2010 08:20

Äntligen blev den av... Layouten åt Scrap & Hobby. Jag tänkte först smita undan, men tog sedan mitt ansvar :-). Heh heh heh.


Här är den.


  


Jag tror inte att någon är förvånad över alla härliga stämplar från the Greeting Farm... Här är det Sassy Suzy, digitalstämpeln Audrey, Edward och Cheeky Cherry Shooter som hälsar på.


  


I övrigt är det färglatt som det brukar... Allt är väl som det ska, antar jag...


Och så fick jag ju dit två utstansade kanter med Martha Stewart-stansar också :-). Daisy Fan och Doily Lace heter de. Dessutom har jag prytt LO'n med grönt dekorativt band, virkat kantband och en bit snöre som skapar härliga kontraster. Och så några knappar som pryder mittenpartierna av Daisy Fan-remsan.



Favoritugglan är givetvis med, och frågar vem jag är...



Jag tror nog att den här layouten representerar mig rätt så bra. Jag är ju inte någon van scrapbookare, då jag mestadels gör kort.


Sari

Av scrapohobby - 17 mars 2010 08:17

Jag är på ett strålande Tim Holtz-humör, och ville därför göra en tag.


Det var ju ett tag sedan jag gjorde skäl för mitt tilläggsnamn, "the tag" :-).


Eftersom båda butikernas sortiment hjälpt mig med materialet till denna tag, tänkte jag förena butikerna Scrap & Hobby och Scrapbruket i detta inlägg.












Jag har satt på olika masker från setet "TimeWorks" och distressat bakgrunden med Wild Honey och Rusty Hinge (de är inte med i webb-shopen ännu...). Jag har använt mig av flera Blending tool-handtag och Blending foam pads (skumbitar) (jag har ett handtag för varje färgkategori för att slippa byta skumbitar mellan varje färg... och jag gillar ju att använda flera färger på varje bakgrund :-) ).

Ranger - Tim Holtz's Distress Ink Pads - Wild Honey

Därefter har jag sprayat på med Perfect pearl - vitt fint pulver - som jag hällt i en Mini Mister och blandat med vatten (hittar inte varorna i butiken just nu). Jag skakade om det rejält för att få det att blanda sig. Därefter sprayade jag över hela tagen och lät det självtorka.


Perfect Pearls Metallics kitInkssentials Mini Misters


Därefter har jag stämplat med en skvätt-bakgrundsstämpel från stämpelsetet "Urban Tapestry CMS 061". För att få fram de ruggade kanterna, har jag rivit med en kantrivare, d v s en Edge Scraper (hittar inte i butiken just nu).


Tim Holtz CHA 2009 Stamps - Urban TapestryEdge scraper/kantrivare.


Därefter har jag jobbat in både Vintage Photo, Frayed Burlap och Fired Brick runt kanterna.


Distress dyna-Ranger-Frayed BurlapDistress dyna - Ranger-Vintage PhotoDistress dyna - Ranger-Fired Brick


Jag har använt mig av två olika klockstämplar, en från arket "Soulful Journey CMS 029" (gummistämplar) och en mindre klocka från clear stamps-setet "Life's Possibilities". Jag har även använt mig av bingoraden och fåglarna från samma set med clear stamps.


 


Texten kommer från ett stämpelset vid namn "Fairytale Frenzy CMS 058" och jag har stämplat det på ett beige papper med diamantrutmönster. Därefter har jag skrapat kanterna och dragit på med Pumice Stone bläckdyna.


 

 

Jag har stansat fram kvistar med stansen Branch och fjärilar med stansen Glassene Butterfly. Båda stansarna är Martha Stewart-stansar.

 

 

Slutligen har jag dekorerat tagen med en vit-brun ros.


Martha Stewart Punch Branch kvist - M230367
Sari
Av scrapohobby - 16 mars 2010 06:45

Oh, vad det är kul att göra små tavlor med fina papper! Här är en med fjädrar och papper från både Graphic 45 och Basic Grey.



     


Material:

Målad ram: Cracklepaint Tarnished Brass

Mönstrat papper: Graphic 45 Dashing and Debonair och SweetHeart of Mine

BasicGrey Origins Relaxation

Fjädrar

Blommor: Turkos rosor

Glitter: Stickles

Text: Carpe Diem, fånga dagen ingår i ett set med bara texter, Reprint


/Miaa

Av scrapohobby - 15 mars 2010 11:45

Man kan använda Tim Holtz-tekniker till olika stilar. Oftast tror man kanske att tekniken måste bli "grunge-ig" eller "smutsig". Men så är det inte. Det beror helt och hållet på vad man har för färger och andra material. Jag tänkte visa tre olika stilar; en romantisk, lite shabby om man vill, en färgglad påskig och en rosa, prinsessig.


Först den romantiska, lite Shabby-aktig:

    


Stämpeln här på heter Tacksamhet och kärlek. Själv älskar jag den, tycker den är jättefin. Jag har embossat den med Vintagepulver. I det pulvret finns det ett pearl-pulver, så det skimrar. Spets upptill och nertill, en blomma som jag smutsat lite, lite med Walnut Stain dyna och Blending tool och halvpärla i samma färg som Vintagepulvret. Fjärilen är jättesöt! Finns i olika storlekar och även som blommor.


Sedan en mer färgglad påsktag:

    
Jag har rutat med Blending tool och olika Distressdynor: Broken China (en blå), Peeled Paint (grön), Worn Lipstick (rosa), Mustard Seed (gul), Walnut Stain (mörk brun). Jag har stämplat hörnan och ägget från setet PåskGrungepaper och sedan klippt ut. Färgat in hörnan med Distress dyna Mustard Seed mha blending tool och prickat med Stickles glitterlim. Ägget har jag haft vit cracklepaint Picket Fence, Walnut Staindyna och glitterlim på. Glad Påsk-texten är också från samma set, den stämplade jag på vitt papper och färgade in med den gula distressdynan Mustard Seed. I hålet har jag satt ett organzaband i brunt och knutit om med brunt snöre. Två små fina bruna fjädrar fick bli pricken över i!


Och en söt tag i rosa med en fin smyckesängel:

     

Först klädde jag tagen med ett rosa spillpapper. Sedan stämplade jag en Swirl med en genomskinlig embossingdyna och embossade med clearpulver och min varmluftspistol för att inte den rosa Worn Lipstick-dynan skulle komma uppepå när jag chalkade kanterna. Jag stämplade Grattis på födelsedagen med en svart dyna och satte på spets och ett grönt band. I hålet sitter ett vitt och ett grönt organzaband och ett ängelsmycke. Smycket är gjort med pärlor och en smyckeskrona. Allt material finns i Scrap och Hobbys fysiska butik, så maila info@scrapohobby.se om det är något du blir sugen på! Jag tycker låset är så jättesött! Istället för den vanliga runda så är det hjärtformat!

Ha en solig och härliga dag!
/Miaa

Av scrapohobby - 11 mars 2010 19:10

Tiden bara rusar förbi och snart är påsken här!

När man är bortbjuden hem till någon är det alltid trevligt och uppskattat att ha en liten gå-bort-present med sig. Tänkte visa er ett påskägg som ni kan förbereda kvällen innan och snabbt och enkelt fixa i ordning precis innan ni ska gå.




Ett litet påskägg målat med Tim Holtz Distress crackle paint - tarnished brass. Den glimmar ljuvligt och de, i det här fallet, små sprickorna är en härlig kontrast. Runt ägget sitter en fins pets som jag inkat lite med Tim Holtz Distress ink - vintage photo. Tagsen som också pryder ägget kommer från ett 12x12 ark fullt med tags och andra dekorationer som graphic 45 tillverkat. Även dessa har jag smutsat ner lite med vintage photo.


/ Therese  

Av scrapohobby - 11 mars 2010 09:30

Nordiska Stämpel- och Scrapmässan i Borås om bara ett par dagar. Eftersom det är bråda tider, hinner vi tyvärr inte uppdatera webbshopen med alla våra härliga nya varor förrän efter mässan.


Men kom till butiken idag eller till Borås i helgen för att kika på dem :-). Om du handlar något i butiken, bjuder vi på en gratis entrébiljett för båda dagarna (vi har några få kvar, så skynda fynda... ).


På fredagen kommer vi att ha fullt upp med att packa ihop alla varor, varför vi kanske inte har alla varor tillgängliga. Och på måndag i nästa vecka, kan butiken fortfarande se lite rörig ut, eftersom det tar tid att montera upp alla hyllor.


Vi hoppas att ni har överseende med detta :-).






Av scrapohobby - 10 mars 2010 23:09

Just nu har jag fullt upp med att färglägga the Greeting Farm-stämplar med Copic-pennor. Sorten heter Ciao. Och jag som bara älskar italienska :-)...


Här hittar du lite info om Copic.


De stämpelmotiv som jag hittills utmanat mig med är Easter Anya, Madelynn, Stella och pojken från setet Happy Day (den är ju så himla söt med tre dinosaurier med på stämpeln...):



Jag får se när jag hinner göra kort med dem :-), för nu är det fullt upp med att förbereda inför mässan med mera...


Pennan skiljer sig från ProMarker-pennan genom att ha en penselspets istället för en hård spets. Det gör att, åtminstone jag tycker att det är smidigare att färglägga och lättare att kontrollera var färgen hamnar. Den glider superfint på glatt papper. Och gissa om jag är glad att Brushables fått en konkurrent :-) (brushables var ju den penntyp som jag började färglägga med...).

 

Copic-pennorna finns i 144 färger. Följ länken för att se en pdf-fil. Här är en annan sida med färgerna. Här hittar du en sida som du kan skriva ut och färglägga med de pennor du själv köper...


En annan fördel som pennorna har är att de har kapsyler som matchar färgen pennan innehåller, vilket gör att man inte behöver märka pennändarna eller rota efter dem i en låda. Därtill är de påfyllbaraMan kan fylla på med färg upp till 8 gånger på en refillpenna. Visst låter det bra?! 


Sari

Av scrapohobby - 10 mars 2010 06:07

Pysselgumman och Sockergrynet-Marie har skapat papper åt ScrapHouse.

Vi fick in papperena igår.




Molnpapperen är randiga på baksidan... Jag tror inte att det syns särskilt väl på bilden...

Presentation


Scrap & Hobby hittar du på Sävedalens köpgata.
Vi säljer saker till både scrapbooking, korttillverkning, pärlor och diverse för smyckestillverkning samt allmänt pyssel med t ex tovning, trädtaljer m m.

Fråga mig

3 besvarade frågor

LÄNK TILL BUTIKEN

DESIGNTEAMET

VI GILLAR

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Varumärken


Skapa flashcards